HTML

Játssz és etess rizzsel

Help end world hunger

Játssz és etess liszttel

Játssz és itass

IndaFotó képek

Linkblog

Elektromos kisautó - elérhető közelségben

2009.06.14. 10:10 zsuzs@

Igaz hogy válság van, de autó mindig kell. Mivel egyelőre csak hosszú távon térül meg az elektromos autóba történő beruházás, a „biznisz” még nem idult be gőzerővel, de előbb-utóbb eljön az idő, amikor golfautó-hangú verdák járják az utakat.

Van lehetőségünk, hogy hibridre váltsunk, azonban a városi közlekedés következtében keletkező szennyezőanyagok gyors lecsökkentése - persze egy megfelelő közlekedés-szabályozással, illetve a környezetbarát közlekedéstechnológia támogatása mellett - a városi autóállomány elektromosra történő kiváltásával valósulhat meg.

Erre kínál lehetőséget a már elérhető áron beszerezhető Reva is. A Reva esetében egy teljes "tankolás" 389 Ft, ami kb. 1,5 liter benzin ára. Az autó üzemeltetése így kevesebb mint 5 Ft-ra jön ki kilóméterenként. Sebessége 80 km/h-ban maximalizálódik, hatótávolsága is maximum 80 km. Litium-ion akkumulátorrl rendelkezik, amelyet 30-40 ezer km után cserélni kell. A kisautó bruttó alap fogyasztói ára: 3.490.000 Ft (12.500 EUR).

Amellett, hogy az eszköz abszolút környezetbarát, zaj- és füstmentes, vállalkozásoknak is hasznos lehet, mivel a REVA City Van esetében áfa-visszaigénylési lehetőség is fennáll, illetve teljesítmény adója alacsony (3.900 Ft/év) csakúgy, mint a kötelező biztosítása (14.820 Ft/év). Emellett pedig az üzemanyag költsége is kevesebb (90.000 Ft/év). Ehhez pedig még hozzávehetjük a cégautó adómentességét is.

Tegyél valamit: ha teheted, járj biciklivel, tömegközlekedéssel vagy egyszerűen sétálj, de ha mindenképp autóznod kell, cseréld le benzines verdádat egy Revára (vagy bármilyen más elektromos városi kiskocsira).

A Revát kérhetjük extrákkal is, az árkalkulációra itt van lehetőség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tegyelvalamit.blog.hu/api/trackback/id/tr49949725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása