HTML

Játssz és etess rizzsel

Help end world hunger

Játssz és etess liszttel

Játssz és itass

IndaFotó képek

Linkblog

Bono segít: A ONE International

2008.10.21. 15:00 zsuzs@

A ONE olyan nemzetközi szervezet, mely szakértőivel, cselekvő állampolgárokkal és kampányaival küzd a szegénység ellen, és a tömegeket egyesítve próbálja felhívni a figyelmet a rendkívüli nyomor problémáira.

Az oldal szerint a tömegek egyként való felszólalása (pl. egy többezrek által aláírt petíció) igenis hatásos: már sikerült ezzel a módszerrel Afrikában 29 millióval több gyermeket beiskolázni, az elmúlt négy évben 2 millió AIDS-es embernek életmentő gyógyszert biztosítani, illetve több mint 3 millió gyermek életét megmenteni, akik egyébként maláriában vagy a nem kielégítő táplálkozás miatt szenvedtek. 

Mindezek a tények tehát inspirációt adtak a szervezetnek és arra biztatnak, hogy segítségünkkel még 30 millió afrikai - és a többi 40 millió, más helyen élő - gyermek is tanulhasson, hogy még 5 millió AIDS-ben szenvedő gyógyszerhez juthasson, és még 9 millió afrikai gyerek is leheőséget kaphasson az életben maradásra.

Bono, vagyis Paul David Hewson, a népszerű U2 zenekar frontembere társalapítója a szevezetnek, melynek értékrendje szerint fontos, hogy az MDG, vagyis a 189 ENSZ-tagállam - köztük Magyarország - által 2000-ben aláírt Milenniumi Fejlesztési Célok megvalósuljanak.

Legfőképpen ott, ahol ezek a célok a teljesítés tekintetében leginkább elmaradnak, Afrikában.

Interjú Bonóval a CNN-en

Tegyél valamit: Lehetőség van regisztrálni az oldalon, így mindig értesítenek az aktuális eseményekről. Jelenleg egy petíció aláírásával járulhatunk hozzá tevékenységükhöz. A petíciót az EU soros elnöki tisztét ellátó elnökének, Sarkozy-nek juttatják el. A szervezet azt kéri az elnöktől, hogy támogassa azt a javaslatot, mely szerint a 2008-as EU-költségvetésből fennmaradó egymilliárd eurót az élelmiszerválság által érintett afrikai gazdák támogatására kell fordítani.

A Stand Up Against Poverty kampány során világszerte fellépnek a szegénység ellen. Több mint 100 millió embert regisztrált - több mint 100 országban, több mint 2000 helyszínen -, akik valamilyen formában tenni szeretnének a szegénység ellen.

1 komment

Címkék: szegénység u2 szervezet bono

A bejegyzés trackback címe:

https://tegyelvalamit.blog.hu/api/trackback/id/tr7720164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2008.10.30. 15:12:55

Jó ez a blog. Remélem folytatod sokáig.
süti beállítások módosítása