HTML

Játssz és etess rizzsel

Help end world hunger

Játssz és etess liszttel

Játssz és itass

IndaFotó képek

Linkblog

Játssz és itass!

2008.10.18. 15:00 zsuzs@

A freepoverty.com oldalán földrajzi helyeket kell megtalálnunk a világtérképen. Egy helyes megoldás 10 pohár vizet ér, azonban pontosnak kell lennünk, különben pohárlevonás jár. A feladat nem a legegyszerűbb, aki azonban jártas a földrajzban, annak nem lesz gondja.

A játéknak három szintje van: könnyű, közepes és nehéz. Már a könnyű szinten is elég kevés időt kapunk egy megadott hely megtalálására, ez pedig csak fokozódik. Még egy nehezségi fokkal terheli a játékot az, hogy maximum öt abszolút rontási lehetőségünk van, amit rossz megoldás esetén egy lehulló piros csepp jelez a térkép bal felső sarkában. Abszolút rossz megoldásnak számít általában, ha több mint 1 centivel elcsúszunk egy adott pont megadásával.

Mivel az oldal számolja, hogy hány pohár vizet gyűjtöttünk, lehetőségünk van arra, hogy játék után erről a mennyiségről egy kis "bagde" formájában tájékoztassunk ismerőseinket blogunkon, közösségi oldalainkon. Vagyis kapunk egy html-kódot, amit felhasználhatunk különféle netes felületeken.

 

Az oldalon található információk szerint a Freepoverty alapítója és finanszírozója Chung-Guk Kim, tanácsadója pedig Chung-Jin Kim, aki egyben az IFAD, vagyis a Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztései Alap tanácsadója is. 

Az site-on az is olvasható, hogy a Freepoverty a WaterAid non-profit szervezettel kívánt volna együttműködni, azonban utóbbi levelében közölte vele, hogy csak hosszútávú fenntarthatóságban érdekelt, a "poháronkénti" adományozás koncepciója pedig nem fér össze a hosszútávú fenntarthatóság fogalmi körével. 

Emiatt a Freepoverty új szervezetet keres, mellyel együttműködhet. Addig is lehet játszani, mellyel gyakorolhat az ember az egy kis földrajzot.

Szólj hozzá!

Címkék: játék szegénység víz adomány

A bejegyzés trackback címe:

https://tegyelvalamit.blog.hu/api/trackback/id/tr41715908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása