HTML

Játssz és etess rizzsel

Help end world hunger

Játssz és etess liszttel

Játssz és itass

IndaFotó képek

Linkblog

Adnál pénzt a politikára?

2009.02.08. 10:15 zsuzs@

"A Lehet más a politika társadalmi kezdeményezés február 5-én, a budapesti Toldi Moziban mutatta be adománygyűjtő kampányát és az ehhez készült videót.

A sajtótájékoztató résztvevői és a film szereplői - többek között Péterfy Bori, Para-Kovács Imre, Puzsér Róbert, Fullajtár Andrea, Dopeman, Hajós András, Soma és Kardos-Horváth János - nem ismeretlenek a magyar közélet számára, ők többek közt arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar politikai élet felfrissítésére van szükség. Az állampolgárok kis összegű támogatásai és az átlátható pénzkezelés garantálhatják egy politikai szervezet függetlenségét és ellenőrizhetőségét.

A Lehet más a politika kezdeményezés (LMP) 2009 júniusában indul az Európai Parlamenti választásokon."

Tegyél valamit: támogasd a kezdeményezést, hogy megvalósíthassák céljaikat.

1 komment

Címkék: kampány politika támogatás összefogás kezdeményezés lmp kampányvideó

A bejegyzés trackback címe:

https://tegyelvalamit.blog.hu/api/trackback/id/tr72917567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luucy 2009.03.05. 17:06:45

Jó a klip.
Szerintem igaza van annak, aki az elején mondja azt, hogy a politikusok korruptak. De ezt eddig is tudtuk. Ebben nincs új.
Ez egy civil kezdeményezés, ami nagyon szép meg jó, de el fog halni. Ráadásul azok a híres emberek, akik ebben a klipben szerepelnek semmiképpen sem hitelesek, hiszen pl: Hajós vagy Soma, de mondhatnám Bakátsot is, nem rég még igen nyiltan támogatták az SZDSZ-t (karkötő, pártrendezvény, egyebek).
A politikus pedig nem tud tisztességes lenni. Naív gondolat azt hinni, hogy majd ha xy lesz politikus, akkor majd ő tisztességesebb meg jobb lesz. Nem lesz. Nem azért, mert maga az ember nem jó, hanem mert ez egy olyan pálya ahol SENKI nem tud tisztességes maradni. Egyébként azt furcsálom, hogy arról nem beszélnek, hogy NEM csak a politika korrupt. Oké, az van szem előtt, az folyik a csapból is. De valójában az egész élet, az egész társadalom korrupt. És amíg ez nem változik, addig a politika sem lesz más....
Arról meg nem is beszélve, hogy egy párt működtetése nem 1-2 millió forint. Mégcsak nem is tízmillió. Hanem milliárdos tétel. Anélkül pedig, hogy komoly tőke odaállna (saját médiumokkal, infrastruktúrával stb...) a mozgalom mögé, semmit nem lehet elérni.
Mondom, ez egy helyes kis civil kezdeményezés (de ha már itt tartunk, mindegyik civil szervezet ugyanúgy korrupt - lásd rákalapítványok) de semmi ideológia, semmi jövőkép nincs mögötte, csak annyi, hogy "lehet más a politika" - ez meg túl sok jövőképet nem ad.
Amennyire (és ezt a reklámfilmben szereplő emberek is megerősítették) ez inkább valami álszerveződés akar lenni arra, hogy ha az SZDSZ teljesen tönkremegy, lehessen hova átmenteni a hatalmukat. EZ persze nem baj, kell a liberális politika, én is támogatom, bár nem értek egyet az SZDSZ-szel.
Viszont. Ez a kampány,meg ez a videó is csak az emberek hülyítése. Összekalapolnak pár millát, és aztán majd zsebreteszik. Eredménye meg nem lesz.
Mondom, Bakátssal, meg Hajóssal reklámozni egy "független" kezdeményezést? Nagyon naívnak kell lennie az embernek, hogy ezt megegye.
Jah és mégvalami. Nem tudom már pontosan ki mondta, de egy nő, hogy nevetséges, hogy nincsenek új pártok. Ez meg a teljes tudatlanságot mintázza, tehát vagy alapból félre akar tájékoztatni, vagy a rendező volt "hülye", amiért nem vágott ki téves infót.
Először is, a rendszerváltáskor teljesen új pártok kerültek be a parlamentbe. Egyik párt sem idősebb 21-nél, ami az egyetemes párttörténelmet alapul véve igencsak fiatalka.
Időközben számtalan párt alakult, próbálkozott betörni a politikára. Volt itt centrum, új baloldal meg minden, de NEM kellett. Persze hogy nem. Most gondoljunk csak bele, sehol sem az a cél, hogy 4 évente teljesen új pártok bukkanjanak elő és vegyék át a hatalmat. Nem is lehet megtenni. Egy párt nem fél perc alatt alakul, és nem is fél perc alatt növi ki magát. A jelenleg legfiatalabb, valamire való párt a Jobbik, az is 10 év körül van már...
Egy szó mint száz. Szimpatikus kezdeményezés meg minden, de ez inkább csak nép hülyítés. A cél nemes, de kivitelezhetetlen mindaddig, amíg a TÁRSADALOMBAN nem történik személelet váltás, és a mindennapi korrpució, másik átvágása, és csak a saját egyéni érdek szemelőtt tartása nem tűnik el. Ameddig ugyanis az emberek ilyenek, addig a politika is ilyen lesz.

Üdv: luucy
süti beállítások módosítása